Dakwerken: dakkapel

25 augustus 2017
 Categorieën: Ramen, Blog

Delen

Een dakkapel plaatsen

Indien er gezocht wordt naar een mogelijkheid voor het creëren van een extra kamer is een dakkapel vaak de beste oplossing. Dat is mogelijk, indien het huis een schuin dak heeft. Er zijn veel soorten dakkapellen verkrijgbaar. U kunt er een van hout laten maken door een aannemer maar ook een van kunststof laten plaatsen. Nu is een kunststof dakkapel in eerste instantie duurder dan er een laten bouwen van hout. Een houten versie heeft echter het nadeel dat hij met een vaste regelmaat geschilderd zal moeten worden. Omdat hij hoog is geplaatst, zal u dat vaak aan een schilder overlaten. Dat is een kostbare kwestie. Bij een kunststof  dakkapel bent u van het schilderen af. Voordat u er een kunt laten bouwen, moet u eerst een vergunning regelen bij uw gemeente. Zodra u die binnen heeft, kunt u een aannemer in de arm nemen. Daarbij doet u er verstandig aan om bij meerdere aannemers een offerte op te vragen. Er kunnen tussen aannemers onderling behoorlijke prijsverschillen zitten. Wanneer u de offertes binnen heeft, kunt u de prijzen vergelijken. Neem nooit op voorhand de goedkoopste (goedkoop, duurkoop), maar neem die waar u een goed gevoel bij heeft. Voordat de aannemer aan het werk kan gaan, is het verstandig alles nog eens samen door te nemen.

De kosten van een dakkapel

Wanneer u een dakkapel wilt laten bouwen, zijn de kosten van meerdere zaken afhankelijk. Hoe groter hoe duurder! De vorm is van invloed op de prijs. Ook de ramen moeten bekeken worden. Indien u ramen in de dakkapel wilt hebben die open en dicht moeten kunnen, zijn deze duurder dan vaste ramen. De ramen moeten worden afgehangen en er is sluitwerk voor nodig. Moet het dakkapel van dubbel glas worden voorzien? Dat doet men tegenwoordig allemaal, omdat men het verbruik aan energie zo laag mogelijk wilt houden. Dat de ramen open moeten kunnen is vanzelfsprekend. Tijdens de zomermaanden is het erg belangrijk dat de zolderkamer gelucht kan worden.

Kant en klaar

Het is ook mogelijk om een kant-en-klaar dakkapel te bestellen. Dat kan er een van hout zijn, maar ook een van kunststof. Zo'n dakkapel wordt vooraf in de fabriek volledig gemaakt. Met een kraan wordt de kapel geplaatst, op het dak in de ruimte die ervoor vrij is gemaakt. De aannemer zal dan het geheel afwerken. Deze manier van werken gaat veel sneller. Binnen een dag is de dakkapel geplaatst. Bekijk dus vooraf goed wat voor u de beste optie is. Laat u goed voorlichten door de vakman en ga vooraf verschillende showrooms bekijken. Polystyle denkt graag met u mee over de ideale dakkapel.